Dat kan korter!

Al enige tijd worden berichten van 112alarm.net ook automatisch doorgezet naar Twitter en Telegram. Om later te kunnen achterhalen via welk medium de meeste bezoekers naar de website komen, worden er extra parameters meegenomen in de link (ookwel url genoemd). Door deze toevoegingen wordt deze link erg lang.

Een oude, lange link
Een nieuwe, korte link

Met name in Telegram was de getoonde url soms langer dan het bericht zelf. 😉 Om dit te verbeteren, heb ik van het weekend een eigen “url-verkorter-service” ingeregeld. Je kunt dit vergelijken met bijvoorbeeld bit.ly, maar dan in eigen beheer.

Gelukkig is hier open source software voor beschikbaar onder de naam YOURLS. Dit heb ik geïnstalleerd en ondergebracht onder de mooie korte domeinnaam go112.nl.

“Hé, maar die site doet het niet!” Euh ja, nee… Er worden alleen linkjes gemaakt die makkelijk te delen zijn en als je ze aanklikt weer worden omgezet in de oorspronkelijke lange link. Je ziet dus alleen het resultaat. De domeinnaam go112.nl zorgt voor korte linkjes, maar er draait verder geen (publieke) website op.

De korte links zijn inmiddels doorgevoerd voor Telegram, waar ze het meeste inpact hebben. Binnenkort zal ik ze ook inzetten voor de Twitter berichten, al zal het daar niet echt opvallen.

[Update 5-12] De korte links zijn nu ook doorgevoerd voor de Twitter berichten.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.