Website verhuizing geslaagd

Afgelopen weekend heb ik de 112alarm.net website verhuisd. De afgelopen jaren was deze ondergebracht op een virtual private server (vps). Dit was redelijk overkill en vergde ook nog aardig wat onderhoud; denk hierbij aan updates van het operating system etc.

Bij het rondstruinen op internet, werd mijn aandacht getrokken door SiteGround (referral link).

Eerst heb ik daar een aantal minder belangrijke websites naar verhuisd. Zo kon ik mooi even kijken hoe e.e.a. werkte en – zeker belangrijk – hoe goed de performance is. Niet veel later heb ik ook mijn andere projectje Meldkamer Online daar naartoe verplaatst.

Afgelopen weekend was ik overtuigd van de mogelijkheden van SiteGround en heb ik er verder geen gras over laten groeien. In een goeie avond stoeien heb ik 112alarm.net verplaatst van de voormalige vps naar een mooi nieuw plekje. Gaandeweg kwam ik er achter dat ik een aantal technische details was vergeten voor te bereiden, dus moest ik snel nog een aantal zaken uitzoeken en inregelen.

Inmiddels heb ik wel wat ervaring met dit soort “grappen” en uiteindelijk draaide alles dan ook weer naar behoren. Uiteindelijk is de site niet lang onbeschikbaar geweest, althans voor zover ik zelf kon overzien. 😉

Zoals ik al zei, volgens mij werkt alles weer zoals voorheen. Sterker nog, ik heb het idee dat de site sneller is als eerst! Maar wellicht is dat het bekende placebo-effect… Anyway, mocht er toch nog iets zijn wat volgens jou niet goed is, laat het hieronder weten in de reacties.

2 reacties

  1. Graag kom ik in contact met de beheerder van deze pagina. Ik ben opzoek naar een RSS oplossing nadat een leverancier er mee gestopt is. Dank, mvg David

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.